PDA

View Full Version : Problem z pełnym ekranem



Alshe22
11-29-2016, 04:39 PM
Chwile temu pojawiła mi sie nowa aktualizacja więc ją zainstalowałem ale teraz kiedy uruchamiam gre otwiera sie ona w oknie a kiedy włączam tryb pełnoekranowy gra sie zawiesza i mam komunikat że przestała działać. Komputer był uruchamiany ponownie a nie chce reinstalowac gry bo to naprawde długo trwa więc jeśli ktoś miał podobnie i wie jak to naprawić prosze o odpowiedź

VarnhornePL
12-05-2016, 02:01 PM
Chwile temu pojawiła mi sie nowa aktualizacja więc ją zainstalowałem ale teraz kiedy uruchamiam gre otwiera sie ona w oknie a kiedy włączam tryb pełnoekranowy gra sie zawiesza i mam komunikat że przestała działać. Komputer był uruchamiany ponownie a nie chce reinstalowac gry bo to naprawde długo trwa więc jeśli ktoś miał podobnie i wie jak to naprawić prosze o odpowiedź
a probowales zweryfikowac pliki??

Zryty_Wariat
01-19-2017, 07:44 PM
Witam. Tak weryfikowalem pliki - to tyle odpowiadajac pokrotce.

A rozwijając sie bardziej. Do wczoraj gralem jeszcze normalnie (pomijam co jakis czas crush'e gdy wywalalo na pulpit - klnalem ale odpalelm ponownie i gralem.) Gdy wczoraj skonczylem gre na pare godzin i wrocilem ponownie gra od razu po odpaleniu wyskoczyla w oknie. Chca zmienic ustawienia przechodze w zakladke video zmieniam na swoje ustawienia obrazu (na ktorych gralem dotychczas i bylo ok) czyli 1920x1080 i po wybraniu "zapisz ustawienia" od razu wywala mnie na pulpit. Wiec pierwsze co zrobilem to wlasnie weryfikacja plikow - ponoc gra znalazla sporo uszkodzonych plikow. Naprawione. Odpalam gre - bez zmian. Ok nastepny krok robie reinstall gry. Zostawilem na noc. Dzis rano wlaczam monitor a na downloaderze komunikat - nie mozna pobrac gry za malo miejsca. Patrze - jeszcze wolne ponad 43 GB z 90. Patrze na gorny pasek pobierania a tam "juz nie wiele zostalo" a przycisk "graj" mozna kliknac klikam i normalnie wchodze do gry. Ale obraz znow w ekranie > video > zmien na pelny ekran i znow crush i laduje na desktopie. POMOCY bo oszalec mozna.

EDIT:

Chwile temu pojawiła mi sie nowa aktualizacja więc ją zainstalowałem ale teraz kiedy uruchamiam gre otwiera sie ona w oknie a kiedy włączam tryb pełnoekranowy gra sie zawiesza i mam komunikat że przestała działać. Komputer był uruchamiany ponownie a nie chce reinstalowac gry bo to naprawde długo trwa więc jeśli ktoś miał podobnie i wie jak to naprawić prosze o odpowiedź


Witam ponownie....oto co dostalem na moja prosbe o pomoc do dzialu technicznego. Ich odpowiedz

Jak wyłączyć wszystkie programy, które pracują w tle? Jak usunąć wszystkie pliki z folderu TEMP?
ODPOWIEDŹ:

Proszę wyłączyć wszystkie programy, które pracują w tle.


1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

2. Wpisz polecenie msconfig a następnie kliknij przycisk OK.

3. Wybierz kartę Uruchamianie.

4. Kliknij przycisk Wyłącz wszystkie, a następnie kliknij przycisk OK.

5. Zostaniesz poproszony o ponownie uruchomienie komputera.

6. Kliknij Uruchom ponownie teraz.



Następnie proszę usunąć wszystkie pliki z folderu TEMP.


1. Kliknij Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

2.Wpisz polecenie %temp% a następnie kliknij OK.

3.W menu Edycja wybierz polecenie Zaznacz wszystko.

4.W menu Plik wybierz polecenie Usuń.

5. Kliknij przycisk Tak, gdy zostanie wyświetlony komunikat Czy na pewno chcesz umieścić je w Koszu?


Po przetestowaniu gry uruchom ponownie programy wyłączone wcześnie.

Aby ponownie uruchomić programy pracujące w tle, należy:

1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

2. Wpisz polecenie msconfig a następnie kliknij przycisk OK.

3. Kliknij kartę Uruchamianie.

4. Kliknij przycisk Włącz wszystkie, a następnie kliknij przycisk OK.

5. Uruchom komputer ponownie.


Porada:
Można także uzyskać dostęp do polecenia Uruchom, naciskając klawisz WINDOWS + R

sprawdzilem....moglem z powrotem ustawic rodzielczosc na caly ekran...walsnie zaraz ide grac ;)

UBI-Zuzu
01-31-2017, 11:21 AM
@LotharionPL, miło mi słyszeć, że Twój problem został rozwiązany! :D

Zuzu

RaZoR_59W
10-31-2020, 10:17 AM
a dla jakiego to systemu te porady, Win95 czy XP? mam Win 10 i ten sam problem, mało tego gra nie robi zrzutow ekranowych no i lipa, jaka porada