PDA

View Full Version : Spadki fps



SPECNAZ_PL
12-17-2016, 12:37 PM
Sorry ze nowy post pisze ale nie wiem jak usunac stary
Zauwazylem ze po 2h grania w The Division zaczynaja mocno spadac klatki do 0. Są tak zwane ścinki. Występują one co chwile. Także mam blokade fps na 50. Niewazne czy niskie czy ultra ustawienia. Czy da się coś z tym zrobić ? Widzę że wiele innych osób ma podobny problem. Nie piszscie ze to procesor czy cos bo zuzycie procesora na ultra wynosi 53% a pamieć 51%

EDIT : Gra jest naprawdę niegrywalna. Co chwilę się zawiesza. W dodatku gra nie moze mi odczytac monitora i musze grac w oknie, bo jak przelaczam na pelny ekran to od razu wywala. Czekam, aż szanowny Ubisoft to naprawi, ale chyba długo będę musiał czekać... Nie dziwie się, że jest bardzo wiele zlych opini o tej grze.
PS
W innych nowych grach tych problemów nie ma, więc to nie wina sprzętu, tylko gry.

UBI-Zuzu
12-19-2016, 04:47 PM
Cześć Brazyls, witaj na forum!

Przykro mi słyszeć, że doświadczasz takich problemów z grą. Jeśli Twój komputer spełnia minimalne wymagania (https://support.ubi.com/pl-PL/faqs/000024735/WYMAGANIA-MINIMALNE-DLA-GRY-THE-DIVISION/), skontaktuj się proszę z naszym wsparciem technicznym. (https://support.ubi.com/pl-PL)

Zuzu

SPECNAZ_PL
12-19-2016, 07:42 PM
Dzięki za przywitanie
Już się skontaktowałem i czekam na odpowiedź. Mój komputer spełnia wymagania rekomendowane.

UBI-Zuzu
12-22-2016, 11:48 AM
Trzymam kciuki za sprawne rozwiązanie sprawy!

Zuzu

SPECNAZ_PL
12-28-2016, 08:58 PM
Fajnie, że czekam od 18 Grudnia i dalej nie dostałem odpowiedzi. Naprawdę bardzo szybcy jesteście ... Nie chodzi mi już nawet o to, że nie mogę grać w fullscreen, lecz o to, że mam blokadę klatek na 50. W dodatku ustawiłem blokadę, w ustawieniach na 30 fps i dalej pokazywało 50 fps na liczniku. Było "czuć" te 50 fps. Ile będę musiał czekać na odpowiedź ?

urbiurbi
01-22-2017, 12:40 PM
Ja na odpowiedź z Ubi czekałem 3,5 miesiąca ;P
Mam podobny problem jak Ty-spadki klatek.
Zmiana sterowników, ustawień itp nic nie daje...

SPECNAZ_PL
01-22-2017, 10:07 PM
U mnie już się problem rozwiązał jakiś czas temu. Poskutkowało wyłączenie DX12 i całkowite usunięcie sterowników AMD i zainstalowania od nowa najnowszych. Nie wiem jak u Ciebie. Aczkolwiek jest różnica na AMD między DX11 a DX12. U mnie różnica wynosi, aż 20 klatek. Na DX 12 jest 50-70 kl/s, a na DX 11 40-60. Mam nadzieję, że naprawią tego DX12. Marzeniem byłoby dodanie Vulkana do The Division.

UBI-Zuzu
01-30-2017, 03:51 PM
@SPECNAZ_PL, jeśli jeszcze nie uzyskałeś odpowiedzi od naszego wsparcia, podaj mi proszę numer Twojego zgłoszenia, zbadam sprawę.

Zuzu

SPECNAZ_PL
01-31-2017, 09:44 AM
Ależ przecież mówie, że problem został już rozwiązany, bo dostałem odpowiedź od support'u :)

UBI-Zuzu
01-31-2017, 11:43 AM
Przepraszam, źle zrozumiałam. Cieszę się, że problem został rozwiązany :D

Zuzu