PDA

View Full Version : Problem z Pełnym ekranem i mniejszą rozdzielczością



Sergius0
03-04-2017, 01:39 PM
Witam

Po patchu 1.6 zmagam się z problemem dotyczącym opcji pełnego ekrany przy rozdzielczości 1360x768. Pokrˇtce wygląda to tak .... wybieram rozdzielczość, przestawiam opcje ekranu z "W oknie" na "Pełny Ekran" a następnie klikam na "Zastosuj ustawienia" i po chwili ustawienia automatycznie zmieniają się na takie jakie były wcześniej. Edytowałem pliki state i GFXSettings.TheDivision.exe , usuwałem folder TEMP ale nic nie pomaga. Gra wymusza ustawienia w okienku.

Pozdrawiam

Adder79
03-11-2017, 09:52 PM
Witam,

Udało się uzyskać jakieś wsparcie od ubisoftu w zgłoszonej kwestii??
Pytam bowiem sam zetknąłem się z dokładnie takim samym problemem - gra nie daje się uruchomić w trybie innym niż okienkowy.
Jakiś postęp w temacie czy zupełna cisza?

Pozdrawiam

Sergius0
03-12-2017, 04:30 PM
Cześć

Przykro mi ale nie rozwiązałem irytującego problemu z tym trybem okienkowym. Support nic nie odpisuje a ja chyba wszystko przetestowałem. Grę zainstalowałem na świeży system kilka tygodni temu, pliki zweryfikowane, sterowniki najnowsze GF Experience czuwa nad tym, kilka razy edytowałem pliki wyłączając/włączając zapis w chmurze oraz zapisując je "Tylko do odczytu". Najfajniejsze jest to że tylko z grami z ubi spotykam się dokładnie z takimi samymi problemami - rozdzielczości i pełny ekran. Wszystkie inne gry pełne oraz bety, alfy działają poprawnie.

Pozdrawiam

SPECNAZ_PL
03-13-2017, 07:42 PM
Odinstalujcie sterowniki graficzne i zainstalujcie od nowa najnowsze. Popatrzcie takze w ustawienia monitora. U mnie na telewizorze bylo ustawione na 25 HZ i się dziwiłem, dlaczego nie chce ustawić sie w grze 60HZ. Mi pomogło

Zryty_Wariat
03-17-2017, 09:55 PM
Ja mam to samo przy 1920 x 1080 i zreszta nie tylko takie objawy...po poza zmiana rozdzielczosci jeszcze niemal za kazdym razem wywala mnie na pulpit. Pisalem kiedys do supportu to wlasnie podali taka
ODPOWIEDŹ:

Proszę wyłączyć wszystkie programy, ktˇre pracują w tle.


1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

2. Wpisz polecenie msconfig a następnie kliknij przycisk OK.

3. Wybierz kartę Uruchamianie.

4. Kliknij przycisk Wyłącz wszystkie, a następnie kliknij przycisk OK.

5. Zostaniesz poproszony o ponownie uruchomienie komputera.

6. Kliknij Uruchom ponownie teraz.



Następnie proszę usunąć wszystkie pliki z folderu TEMP.


1. Kliknij Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

2.Wpisz polecenie %temp% a następnie kliknij OK.

3.W menu Edycja wybierz polecenie Zaznacz wszystko.

4.W menu Plik wybierz polecenie Usuń.

5. Kliknij przycisk Tak, gdy zostanie wyświetlony komunikat Czy na pewno chcesz umieścić je w Koszu?


Po przetestowaniu gry uruchom ponownie programy wyłączone wcześnie.

Aby ponownie uruchomić programy pracujące w tle, należy:

1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

2. Wpisz polecenie msconfig a następnie kliknij przycisk OK.

3. Kliknij kartę Uruchamianie.

4. Kliknij przycisk Włącz wszystkie, a następnie kliknij przycisk OK.

5. Uruchom komputer ponownie.


Porada:
Można także uzyskać dostęp do polecenia Uruchom, naciskając klawisz WINDOWS + R

pomoglo ale na bardzo krotko...zasadniczo problem odnawialny jak powracajcy zule pod budke z piwem ;/

UBI-Zuzu
03-20-2017, 05:26 PM
Witajcie,
przepraszam za długi czas oczekiwania na odpowiedź.

Poproszę Was o sprawdzenie następującej rzeczy: w menu wyboru postaci, w prawym dolnym rogu powinnny się wyświetlać Wasza nazwa użytkownika oraz awatar. Czy moglibyście dać mi znać, czy widzicie swoje dane w tym miejscu?

Sergius0
03-21-2017, 07:03 AM
Witam
Tak widzę nazwę użytkownika i swˇj awatar.