PDA

View Full Version : bug operator reset



CarnageJoker
03-12-2017, 09:19 PM
https://www.youtube.com/watch?v=1cX_caDZNF8&edit=vd
Gra po pierwszym i drugim uruchomieniu. Najpierw brak operatorów a potem reset gadżetów. Ktoś ma ten sam problem? Jakieś rozwiązanie? Co dwa dni tracę 10 minut na ustawianie wszystkich broni. :/

cropky
03-13-2017, 10:04 AM
Ja ci wkleję odpowiedź kogoś kumatego z supportu po moim takim przypadku:


Dzień dobry,
dziękuję za odpowiedź, i jednocześnie przepraszam za długi czas oczekiwania na odpowiedź.

Problem którego Pan doświadczył został najprawdopodobniej spowodowany błędem serwera. Przypadki te są przez nas zgłaszane naszym deweloperom, i liczę, że nie doświadczy już Pan podobnego problemu w przyszłości.

A tu masz pierwszą odpowiedź na ten sam problem kogoś kto w ogóle nie kuma OCB:

W przypadku problemów z wyzerowaniem, wiąże się on z reinstalacją gry. Jeżeli takowej Pan dokonał, miało to wpływ na reset wykonanych przez Pana wcześniej ustawień.

Także wybierz sobie... ;)

scuder1a
03-13-2017, 12:22 PM
Mi po każdym patchu nawet tym małym 38mega ze skinami, czy z czym tam, resetuje 3/4 skinów na broniach, zawieszek, osprzęt głowy, uniform i czasem właśnie celowniki. Ale to jest losowe co do operatorów. Miałem też sytuację, że uniform zniknął, a rozgłos zabrało oczywiście i ani waluty, ani uniformu. Zgłosiłem to i po prawie 2 miesiącach zwrócili mi rozgłos i mundur po tym patchu aksamitne g****.

Gronek31
03-13-2017, 01:28 PM
Poziom informatyków ubisoftu naprawiających błędy http://www.obrazki.jeja.pl/4310,sekretarki.html albo https://youtu.be/NndiiezGkNY?t=1m35s
Teraz wiadomo, dlaczego błędy nie znikają.

CarnageJoker
03-13-2017, 02:34 PM
Odkryłem zabieg który zapobiega resetowi EQ. EQ resetuje się w momencie wyboru operatora w meczu z uwagi na to że nie mamy żadnego operatora resetują się wszyscy broniący lub atakujący. Aby temu zapobiec nie powinniśmy wchodzić do rozgrywki zanim się nie upewnimy że operatorzy się poprawnie wczytali. Stąd przy każdym uruchomieniu gry wchodzimy pod zakładkę operatorzy i jeśli są możemy grać spokojnie, jeśli ich nie ma od razu reset gry i nasze EQ się zachowuje.

cropky
03-13-2017, 05:56 PM
Tylko dlaczego support o tym nie wie? Przecież powinni! Dzięki za wskazówkę.

scuder1a
03-13-2017, 07:00 PM
Ja np. mam to w *****, wchodzę sobie to meczu i nic nie sprawdzam, bo to ma DZIAŁAĆ! wy ****** **********.

cropky
03-13-2017, 07:29 PM
Ma działać, ale jeżeli mam później tracić czas na ponowne ustawianie to wolę sprawdzić przed rozgrywką operatorów.
EZ

scuder1a
03-13-2017, 11:23 PM
A dlaczego masz tracić czas? Nie rozumiem Cię. Przecież gra ma dopiero rok z kawałkiem i jest na bieżąco wspierana, jest rozbudowany support, który stara się pomóc i jest dostępny 24h na dobę, nie ma co sprawdzać. :)