PDA

View Full Version : brak możliwości wykorzystania WIN



unk4ss
03-04-2016, 07:19 AM
Witam

Czy dałoby się zaimplementować w grze obsługę klawisza Windows ? W tej chwili nie można go przypisać do jakiejś wybranej akcji; trzeba go omijać w przypisaniu klawiszy. Tymczasem w innych grach zawsze go wykorzystywałem (lewy WIN) i .. nawyk pozostał :D. W windows dawno mam zablokowane, żeby nie powodował żadnej akcji. A w R6 próba przypisania kończy się komunikatem " Nieprawidłowe przypisanie klawisza - spróbuj przypisać inny" czy jakoś tak. Technicznie na pewno jest to proste więc...może ?

pozdrawiam.

UBI-Zuzu
03-07-2016, 05:34 PM
Witam

Czy dałoby się zaimplementować w grze obsługę klawisza Windows ? W tej chwili nie można go przypisać do jakiejś wybranej akcji; trzeba go omijać w przypisaniu klawiszy. Tymczasem w innych grach zawsze go wykorzystywałem (lewy WIN) i .. nawyk pozostał :D. W windows dawno mam zablokowane, żeby nie powodował żadnej akcji. A w R6 próba przypisania kończy się komunikatem " Nieprawidłowe przypisanie klawisza - spróbuj przypisać inny" czy jakoś tak. Technicznie na pewno jest to proste więc...może ?

pozdrawiam.

Cześć unk4ss,

z racji tego, że klawisz Windows jest klawiszem systemowym, nie jest możliwe przypisanie mu funkcji w grze.

Zuzu

unk4ss
03-07-2016, 06:00 PM
Cześć unk4ss,

z racji tego, że klawisz Windows jest klawiszem systemowym, nie jest możliwe przypisanie mu funkcji w grze.

Zuzu

Witam

No i tu sobie pozwolę się z tym twierdzeniem nie zgodzić :P Bo skoro da się wyłączyć w windowsie (u mnie ten klawisz jest nieaktywny w systemie), to to samo da się zaimplementować w grze. a skoro inne gry obsługują bezbłędnie ten klawisz, to i R6 może :)

niemniej szkoda

pozdrawiam.