PDA

View Full Version : Problemy z wysokim pingiem w grze - INFO



Ubi-Lilpwnd
09-07-2017, 11:18 AM
Witajcie,

Otrzymaliśmy wiele zgłoszeń na temat wysokiego pingu w grze Rainbow Six: Siege po aktualizacji Blood Orchid.
Ekipa techniczna odpowiedzialna za grę stara się znaleźć źródło tego problemu.
Z otrzymanych informacji wiemy, że problem głównie występuje na serwerach Europejskich. Problem prawdopodobnie leży pomiędzy dostawcami internetowmi a naszymi serewerami.

W związku z tym, osoby, które doświadczają tego problemu mogą w tym wątku umieścić nazwę swojego dostawcy internetowego. To info bardzo nam pomoże w lokalizacji źródła :)

Dziękujemy za zrozumienie i cierpliwość.
Ekipa Rainbow 6

Adamok1
09-07-2017, 05:03 PM
Witam, mam internet z Netii, ale np. na Battlefield'zie 1 czy diablo 3 i innych grach mam ping maks. 50 ( normalny ) tak samo było przed aktualizacją na siege'u miałem ok. 60, czyli też spoko, lecz po ostatniej aktualizacji mam ponad 160, kontaktowałem się z dostawca internetu. Sprawdzili i wszystko, tak jak napisałem wcześniej problem wysokiego pingu występuje TYLKO w R6 Siege'u ok. Proszę o pomoc.
Czy istnieje jakich sposób typu live-chat albo np. przez facebooka, w celu szybszego kontaktu ?

Adamok1
09-07-2017, 05:13 PM
Niby w Menu jest te 33 ms, ale w meczach ponad 138 ms , gdzie przed patchem było 60.
https://i.imgur.com/DLI1ztJ.jpg

http://i.imgur.com/oiHKYRy.jpg

O_Ren-Ishii
09-07-2017, 05:34 PM
Satfilm, na łączach Netii nie da się grac po tej aktualizacji.

Adamok1
09-07-2017, 05:37 PM
Zatem co mam zrobić ?... Ubisoft popsuł połączenie i nie da się grać ?

O_Ren-Ishii
09-07-2017, 05:39 PM
Nie mam pojęcia inne gry, bez problemu a oczywiście R6 zawsze w tyle i zawsze coś musi być popsute

Zubi_PL
09-07-2017, 05:40 PM
Netia. Ale dziwnie, że przed aktualizacją było dobrze. Raz mam ping do serwera (w menu) ok 50ms, a w grze ok 80, a po godzinie mam 110 do serwera, a 140ms w grze.

Adamok1
09-07-2017, 05:41 PM
No muszę Ci przyznać rację. Gra i np. operatorzy, sam pomysł jest 10/10, ale bez przesady żeby gra FPS nie miała własnych serwerów, jak BF, CS itp.

Kakar9
09-07-2017, 06:10 PM
Witam,

mam taką samą sytuację z Vectra. Przed aktualizacją wszystko ok, a po- ping 130-160.

Pozdrawiam

Adamok1
09-07-2017, 06:27 PM
Może KTOŚ z UBISOFT'u coś odpowie ?

dopesson
09-07-2017, 06:58 PM
UPC Polska. Pomimo dobrego łącza mam ping w okolicach 160 po aktualizacji Blood Orchid.

HeraldOfNurgle
09-07-2017, 07:25 PM
Orange. Światłowód, we wszystkich innych grach po 40 pingu w Siege od 160-200 od ostatniej aktualizacji

Adamok1
09-07-2017, 07:26 PM
UPC, Vectra , Netia , Orange. To wina dostawców, a nie Ubisoftu ? Tylko dlaczego przed patchem był ping 60 a po 160+ ? :D

O_Ren-Ishii
09-07-2017, 07:52 PM
Damy Wam polskiego operatora, ale w zamian zabierzemy Wam możliwość płynnej gry :) Thx Ubisoft <3

Gelurafal
09-07-2017, 08:04 PM
Po aktualizacji ping na poziomie 170 ms w czasie gry. Sprawdzałem na internecie Orange i internecie od lokalnego dostawcy na obydwu ten sam problem z wysokim pingiem.😕

Ubi-Lilpwnd
09-08-2017, 08:48 AM
Bardzo dziękuję za odzew :) Zrobiłam listę z tych dostawców, których podaliście i przekazałam do osób zajmujących się tym problemem.
Wiem obecnie jedno - problem początkowo był zidentyfikowany jako problem wyłącznie z połączeniami na terenie Polski, ale niestety później okazało się, że dotyczy to również innych państw.
Niestety nie mam więcej informacji w tym momencie, jeśli dostanę jakąś informację, napewno umieszczę ją tutaj.
Bardzo dziękuję za pomoc!

Adamok1
09-08-2017, 01:46 PM
Oby znowu nie trzeba było czekać 2 sezonów, na patcha z fixami.

Gronek31
09-08-2017, 06:27 PM
Protonet na śląsku. Wcześniej miałem 60-90 teraz 100-150. Zmieńcie może lepiej serwery z ziemniaczanych na metalowe.

AngryGamerPL
10-17-2017, 10:49 PM
Widzę, że problem pingiem wystąpił we wrześniu po wprowadzeniu nowego patcha i sezonu. We wrześniu, żadnych problemów nie miałem gra działała płynnie z pingiem utrzymującym między 40, a 60 ms. Teraz w październiku mam przeważnie 99 ms, a jeśli mi się poszczęści to czasami spadnie na 80 ms. Problem pojawił się z dnia na dzień najpierw przeniosło mnie z serwerów (neu) na (weu), co uniemożliwiło mi grę w ogóle, gdyż wywalało mnie po dwóch minutach z meczu, problem ustąpił gdy wróciłem na (neu), lecz nadal pozostaje problem pingu. Mój znajomy z którym gram, ma podobny problem, też z dnia na dzień skoczył mu ping, tyle, że 80 ms na 140 ms.

Dostawcą mojego internetu jest INEA
download: 250 mb/s
upload: 25 mb/s

Kusiu1202
11-19-2017, 05:32 PM
Witam, kupiłem tą grę wczoraj i nie wiedziałem co zrobić, więc mam internet z UPC. A tak w ogóle to w innych grach typu CS GO , H1Z1 nie mam lagów a w R6 po 1 minucie wywala mnie z meczu.

DrewnoPodobny
12-01-2017, 05:02 PM
UPC 50 Mb/s pingi 130-180 a nawet 200, nie zależnie czy to EUR, SBR itp.. w innych grach do 50 to max.

DrewnoPodobny
12-05-2017, 03:51 PM
https://zapodaj.net/af70c017c0c3b.jpg.html

https://zapodaj.net/8510f4f4003c5.jpg.html

https://zapodaj.net/c89bfc70eb91e.jpg.html