PDA

View Full Version : Problem z Ubisoft Club w R6 SIEGE



BarthezzVTi
11-06-2017, 07:26 PM
Witam :)
Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem braku nakładki Ubisoft w R6. Po którejś aktualizacji gry/launchera przestało mi to działać. Jest to o tyle uciążliwe, ponieważ służyła mi do szybkiego podglądu wyzwań :)
Jest jakiś sposób żeby to naprawić?

Ubi-Lilpwnd
11-07-2017, 10:02 AM
Witam,

Czy mógłbyś powiedzieć mi na jakiej platformie grasz oraz wysłać screenshot problemu (jeśli możesz zrobić) ? :)

Dziękuje!

BarthezzVTi
11-07-2017, 02:22 PM
Platforma to PC. Chodzi o nakładkę Ubisoft Club, którą uruchamia się grze klawiszami Shift+F2 ☺️ SS nic nie pomoże, ponieważ nie da się jej włączyć ☺️
Próbowałem wszystkiego, aż po reinstalację gry oraz launchera upley.

Ubi-Lilpwnd
11-07-2017, 02:59 PM
Czy możesz sprawdzić czy przypadkiem nie masz w ustawieniach wybranej opcji, która blokuje overlay? :)
Możliwe, że tutaj jest problem.

Jeśli nie, zgłosiłam to do Community Managera gry i będzie monitorował czy więcej osób na ten sam problem.

BarthezzVTi
11-07-2017, 03:51 PM
W sensie w ustawieniach gry czy uPlay?

Ubi-Lilpwnd
11-07-2017, 03:59 PM
W ustawieniach Uplay :)

BarthezzVTi
11-07-2017, 05:35 PM
Wszystko jest tak jak na screenie :),
https://drive.google.com/open?id=1Se-qA6r8mnphAqWQFghw7N9Zx0oFEikf

Ubi-Lilpwnd
11-07-2017, 05:44 PM
Skontaktuj się proszę w tej sprawie z naszym działem technicznym na stronie: https://support.ubi.com/pl-PL/ lub pod numerem telefonu: 22 306 00 63.
Koniecznie podeślij ten screenshot również!
W tym momencie zostało to zgłoszone do osób odpowiedzialnych za gR6, ale możliwe że ten problem jest już znany z innych gier, więc najlepszym wyjściem jest kontakt z działem technicznym :)

BarthezzVTi
11-07-2017, 06:00 PM
Dziękuję bardzo. Będę nadal walczył z tematem :)

Jezzzzzah
11-10-2017, 10:30 AM
problem jest i jak zwykle nieznany Ubi. Cóż... Nie dziwota. Bardzo często zdarza się gdy przełączysz się z gry na pulpit, przeglądarkę. Po powrocie do gry nie można używać skrótu Shift+F2, a także nie działa kliknięcie w grze na CLUB.

BarthezzVTi
11-22-2017, 01:01 PM
Problemem okazał się MSI Afterburner działający jako OSD. Po jego wyłączeniu nakładka działa idealnie :)