PDA

View Full Version : Problem z wydajnoscia Assassin's origin



Darecki_93_PL
11-14-2017, 08:47 PM
Witam
Problem polega na tym ze zmienilem karte graficzna na MSI R9 390 8GB i teraz gra slabo chodzi nawet na niskich ustawieniach
w Grze wyskakuje takie cos https://www.fotosik.pl/zdjecie/d53de6789c59713a
Moge jeszcze powiedziec ze wszystko jest aktualne bo nie jeden raz sprawdzalem...
Prosze o jakas pomoc

Ubi-Lilpwnd
11-15-2017, 10:12 AM
Witam,
Skontaktuj się proszę w tej sprawie z naszym działem technicznym na stronie: https://support.ubi.com/pl-PL/ lub pod numerem telefonu: 22 306 00 63.
Ubisoft PL

Lukensen87
11-18-2017, 01:03 AM
Widzę, że posiadzsz procesor AMD FX oraz kartę graficzną AMD R9, nie wiem jakiego systemu używasz, ale wiem, że Windows 10 daję niezłego kopa wydajnościowego zarówno procesorom jak i kartom graficznym AMD..

Hellscreeamm
12-14-2017, 06:35 PM
wczoraj kupilem gre wlaczylem a tu tragedia nie da sie grac zalaczam wyniki testu
<a href="https://www.fotosik.pl/zdjecie/c95df8b60d91560d" target="_blank"><img src="https://images81.fotosik.pl/938/c95df8b60d91560dmed.jpg" border="0" alt="" /></a>

prosze o pomoc!!

Hellscreeamm
12-16-2017, 07:20 AM
czy ktos tu jest??

Ubi-Lilpwnd
12-18-2017, 10:34 AM
Witam,

Czy mógłbyś podać dokładną specyfikację komputera? Niestety screenshot jest zbyt mały aby przeczytać dane :(

Hellscreeamm
12-18-2017, 05:26 PM
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/f3cc118433ed292b z tego linku powino byc lepiej

Bart.pp.PL
01-12-2018, 06:25 AM
Saba Al Hair Sajum
To tak z takimi parametrami za mocno nie zwojujesz, karta GPU może mieć i 10GB pamięci operacyjnej i to może być do przedziałka na plecach.
U mnie Vram to zaledwie 2GB i na styk daje rade przez overlock grafy na częstotliwości pracy pamięci plus drobny Voltarz tak co by nie zagotowało jej.
Ważne to by mieć sporo ramu i to szybkiego na porządnej płycie głównej z konkretny Chipsetem żeby się nie spóźniał z danymi od grafy do procka i nazad. Plik wymiany przy 16GB dałem sobie max do 2GB i styka ładnie się zbiera i jeszcze polowe ma w zapasie na humory windowzy. Poniżej masz wystrzał z moejj konfiguracji przy overcloku grafy a sama grafa nie tak najniżej sporo pozycji medium albo high.
fotka ze średniego pomiaru wydajności z gry a dodatkowo plik z ustawienia konfig. całego menu.
maszynka moja opakowana tak:

Win7 Enterprise
Płyta gł GA-78LMT-S2
Procesor AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor, 3500 MHz, Rdzenie: 6, Procesory logiczne: 6 - kręcone do 4,2GHz jak trzeba
Zainstalowana pamięć fizyczna (RAM) 16,0 GB DDR3 800MHz w dual-u taktują na 2GHz
Dysk SSD na sys operacyjny.
Zasilacz 1KWh nie ma lipy
Grafika ASUS Nvidia GeForce GTX750Ti OC 2GB VRAM DDR5
i tak to sie ma do wydajności w grze:

http://i68.tinypic.com/314p65y.jpg

http://i63.tinypic.com/2093xxi.jpg

A tu pliczek do ustawień grafy w grze.
https://www.dropbox.com/s/tiy3kyt9zv04jkr/ACO-ustawienia-plik-w-m.dokum-ass-creed.ini?dl=0

I już myślę przeskoczyć na mocniejszą grafę z serii 1050Ti itp i no wyższy model procesora gł na 8-jąderkach

Także jak masz 8GB Ram-u to grafa i prcek główny nie dadzą rady - ratuj się overcklokiem ale z głową żeby nie zjarać czego i porządny zasilacz bo prądu to wpierdziela na podkręcenie że byle 700W nie starczy.

Grafa nie łapie mi przy podkręceniu nawet 70St takze jest good. i idzie grać.
B.

Hellscreeamm
01-12-2018, 08:18 PM
ale ja mam 12 gb ramu i geforce gtx 960 wiec to chyba niezla karta :/ przykladowo syndicate chodzil prawie na najwyzszych

Bart.pp.PL
01-12-2018, 09:13 PM
Tak z ilościa pamięci na karcie grafiki to jest tak cudownie najważniejsza jest szyna magistrali pamieci i technologia procesora graficznego ile "bit" karta posiada jak 128 to moze se miec i 40 GB i pomoze bo magistrala danych siudme poty ale szybciej nie da rady i obraz leci na glebe w fps-ach.. tak naprawde to zaczyna sie od głownej płyty jakie nominalne taktoawnie ma FSB i ile z tego jeszcze da się wyciągnać bez bluescreena potem procek wsadzamy i taktujemy do max co plyta ma dzieki temu procesor główny nie goni na full tylko tyle na ile płyta nadązą z wymainądanych RAM/CPU/VGA i mniej energi żre na swoje potrzeby minimaluzując drobne skoki amperazu na układach a to ma taki wpływ na stabilność pracy ukłądów mikroporcesorowych ze potem o taki szybki a tnie na byle czym. jak masz 12BG RANU to znaczy ze nie pracują w ECC paritty czyli suma kontrolna dostępnej pamięci nie jest idealnie wielokrotonością bazowej wartości bit-u i tu niby nic działą ale okres cyklu wymainy danych jest zaniżony na poczet synchronizacji z niesparowaną sekcją kosci ramu cos czeka na cos wiec jest wolniej. Pamiec powina byc tak kojazrzona aby kazda kosc miala te same pojemnosci predkosci i CYCLE RAS czyli okresy odczytu a nawet powinny miec te same wartośći co do potrzeb na zasilanie V wtedy cały komp lata w pelni zsynchronizawany na układach i mozna sie zdziwic jak stray blaszak lepiej wymaiata jak nie jeden Intel i7. zobacz czy masz dobrze skonfigurowany bios pomimo ze teraz są niemal w pełni automatyczne - jezli AWARD to klawisz F1 powinien odblokować dodakowe opcje dla potrzeb setup-u włąsnych parametrów. a zalecam nie fabryczne chłodzenie procesora głownego tylko cos normalnego jak Asus Triton czy podobne w gabarytach i zdolnosci odbioru ciepła nie ma co procka topić w upałąch obok jest chipset i ram i tez dostają w zada od ciepła a i jeszce jak masz zintegrowaną grafę to wez se ją poxyliną zakituj i wsadz cos co nie obciąża płyty głównej ze cała moc wali przez płyte do grafiki bo przeciez zintegrowane nie mają złącza zasilania osobnego a takowe lubią prąd jak moja kwatki. takze jest sporo miejsc gdzie problem lezy w sprzecie jak co sie zaczyna kaszanic i najlepiej wsio ogarnac wtedy tylko pierdoly zostana. tak na marginiesie dawno temu pasty termoprzewodzoace zmieniales na radiatorach - procki nie lubią jak ciepło idzie nie całą powerzchną i są miejscowe przegrzania. oj tu to jest co sprawdzac wlasnie swojego musze na gruntowne zabiegi czyszczenia rzucic pasty kurz styki spiyritusem umyc itp

Kevren7
02-08-2018, 12:08 AM
bart.pp2012 nie wiem co ty tam bierzesz, ale cie kompletnie nie rozumiem o czym piszesz xD ta płyta główna o której wspominasz GA-78LMT-S2 to nie jakiś konkret tylko jedna z tańszych budżetówek z max ramem na 1333 wiec nie wiem jak ci to działa na 2000, większych głupot dawno nie czytałem xD a co do posta wyżej to nie wiem czy 8gb ramu to za malo
u mnie fps stabilne nic nie skacze itp ustawienia ultra w mieście
https://i.imgur.com/4m5oVWn.jpg
https://i.imgur.com/B2sF28d.jpg
jeśli ktoś ma procesor amd to radze wymienić ten shit bo się nie nadaje do gier, nie wiem jak nowe ryzen'y ale fx to za stara architektura (nie polecam sam miałem)
a co do posta harcom2012 niestety ale gtx960m jest za slaby do tej gry, nie wiem jakiego masz laptopa ale radził bym go sprzedać jak najszybciej i zlorzyc pc do póki twój notebook nie stracił duzo na wartości (chociaż patrząc na procesor to jakis starszy model bo widzę ze jeszcze seria 4xxx)

MetallurgPL
02-17-2018, 11:58 PM
Witam również mam problemy z płynnością gry . Na ultra ustawieniach mam 35-45 klatek ale są spadki do 8-10 nawet jak mam te 45 to gra nie działa płynnie . Dla porównania sprawdziłem ustawinia najniższe i o dziwo miałem ok 60-65 klatek ale również były spadki tym razem do 10-15 klatek i tak samo gra nie działała płynnie nie wiem czym to jest spowodowane ;/ . Kupiłem grę i nie da się w nią normalnie grać :confused: Wiedźmin 3 śmigał na wysokich/ultra Cień wojny tak samo bezproblemowo a tutaj nawet na najniższych ustawieniach nie da się normalnie grać .
Sprzęt : procesor amd 8320E, grafika msi gtx1060 6gb,ram 16gb, system windows 7 sterowniki najnowsze . Proszę o jakieś rady :)