PDA

View Full Version : White Noise - nie da się grać - problem



II-SAD_CLOWN-II
12-05-2017, 07:05 PM
Nie wiem co zrobiliście, ale nie da się grać. FPS skacze mi od 80 przez 110 i czesto 20 a nawet miałem przez chwilę 11 FPS !!!!
Nie da się grać bo gra wtedy przycina i rozmazuje:/ Dlaczego tak skaczą FPS??? Wszystko było ok, a teraz na każdej mapie wersji gry White Noise są takie jaja z FPS:/ Naprawicie to??
Dodam jeszcze, że karta graficzna maksymalnie obciążona jest w 88%, a tak to średnio 65-70 %, więc to nie jest wina karty graficznej, a tego, że coś schrzaniliście z optymalizacją map:/ starych map, które do tej pory działały świetnie....

DrewnoPodobny
12-05-2017, 07:24 PM
optymalizacja pionowa w grze a tym bardziej na karcie graficznej wyłączona?

II-SAD_CLOWN-II
12-05-2017, 08:22 PM
Synchronizacja pionowa w grze wyłączona. Na karcie przy włączonej są takie jaja, przy wyłączonej też tak samo z tym, że wtedy częściej mam fps 20-17 :D
Chyba coś UBI schrzaniło, bo tak samo miałem na TTS w White Noise. A na redditcie R6 Siege TTS pojawił się też wpis gracza, któremu też tak spadły FPS... Jakby nagle tak wymagania poszły w górę karty graficznej to raczej nie miałbym użycia max 88% i to też przez chwilę karty podczas gry... Nie ogarniam tego ...

UPDATE

No i chyba miałem rację;) Właśnie przeszukałem sobie Reddit R6 i pojawiają się właśnie podobne stwierdzenia :D Gratulacje i mam nadzieję, że już wiecie co jest nie tak i jak to naprawić?? Co???

Ubi-Lilpwnd
12-06-2017, 10:07 AM
Witam,

Bardzo dziękuję za zgłoszenie tego problemu. Zapytam się czy ten problem jest już znany i czy jest już jakies rozwiązanie :)
Ja bardzo doceniam zgłaszanie usterek, ale rownież doceniam trzymanie się regulaminu forum i używanie odpowiedniego języka :D

UPDATE:
Przekazałam twój problem i faktycznie na reddit można znaleźć bardzo dużo takich samych zgłoszeń. Jeśli nie zostało już to przekazane do deweloperów przez Community Managera z USA, zostanie to przekazane przez naszego europejskiego ;)

II-SAD_CLOWN-II
12-06-2017, 03:15 PM
Przekazałam twój problem i faktycznie na reddit można znaleźć bardzo dużo takich samych zgłoszeń. Jeśli nie zostało już to przekazane do deweloperów przez Community Managera z USA, zostanie to przekazane przez naszego europejskiego ;)
Dziękuję :) Też można sporo poczytać o takich samych problemach, które zgłaszają gracze na steamcommunity gry R6 Siege :) Tak więc problem jest spory :) Liczę na szybką łatkę:)

ale rownież doceniam trzymanie się regulaminu forum i używanie odpowiedniego języka :D
O przepraszam bardzo, ale ja trzymam się regulaminu :D Jedyne słowo, które myślę, że miałaś na myśli to słowo schrzaniło. Sprawdziłem i tak jak myślałem wg Słownika Języka Polskiego :


schrzanić — schrzaniać
1. pot. «zrobić coś źle, byle jak»
2. pot. «uciec szybko»

Tak więc zero wulgaryzmów z mojej strony, a jedynie potoczny język ;) :cool: :D

A i jeszcze jedna sprawa:
dlaczego od wczoraj (i to od momentu aktualizacji serwerów) nie działa strona ze statystykami https://game-rainbow6.ubi.com/pl-pl/home ? Ciągle się ładuje i ładuje i nic....

Ubi-Lilpwnd
12-06-2017, 04:26 PM
Witam,

Coś tam musiałam skasować z twojego postu :P I nie było to słowo "schrzanić" :D


A i jeszcze jedna sprawa:
dlaczego od wczoraj (i to od momentu aktualizacji serwerów) nie działa strona ze statystykami https://game-rainbow6.ubi.com/pl-pl/home ? Ciągle się ładuje i ładuje i nic....

Jest to znany problem i już go starają się naprawić :)

II-SAD_CLOWN-II
12-06-2017, 04:48 PM
A to w takim razie sorry za skasowane słowo:P Wprawdzie nie pamiętam co to mogło być. Pewnie dlatego, że byłem zdenerwowany :D

Dybala91
12-06-2017, 05:30 PM
Nie będę tworzył osobnego posta, bo mam ten sam problem i podepnę się tutaj. Mam ten sam problem. Pobrałem aktualizację i nie mogę grać. Cały czas poniżej 30 fps na każdej mapie. Nie pomaga obniżenie grafiki do najniższych ustawień i zmniejszanie rozdzielczości. Pomocy!!!

II-SAD_CLOWN-II
12-06-2017, 06:40 PM
Ciekawą sprawę zauważyłem;) Często mam tak, że wysoki (wcześniej normalny) fps mam gdy patrzę lub idę (biegnę) w stronę tła, a spadają fps gdy to samo robię w stronę objektu gdzie się gra. Zrobiłem małe video gdzie jest to pokazane o czym mówię:) Może to pomoże w rozwiązaniu przyczyny :)

https://vimeo.com/246143600
https://vimeo.com/246143600

Pod koniec przy wystrzale fps spada do 14 fps i klatkuje :)
Sorki za słabą jakość ale robię to na szybko :)

Dybala91
12-09-2017, 10:58 PM
Nadal mam problem z FPS. Po zgłoszeniu do suportu następnego dnia sytuacja jakby się uspokoiła, bo zagrałem parę gierek i FPS był na wyższym poziomie. Uplay pobrał jakieś 14mb czegoś i dało się grac. Dzisiaj odpalam gierkę i znowu mam od 17 do 35 FPS. Support kazał mi wyłączyć nakładkę w grze, uruchamiać jako administrator, wyczyścić plik temp, wyłączyć jakieś usługi i dodać wyjątek w antywirusie, zeskanować pliki itp. Czyli jedna wielka paplanina, która można zastosować do każdego problemu. Przed aktualizacja gra śmigała normalnie. Teraz na niższej rozdzielczości i grafie jest brzydsza i się tnie do tego. Ktos coś pomoże ?

Dybala91
12-13-2017, 01:32 AM
Suport od kilku dni milczy i nic nie pomaga. Forum tez nie ma nic do zaproponowania?

Ubi-Lilpwnd
12-13-2017, 10:14 AM
Tak jak pisałam na pierwszej stronie tego tematu -> problem został zgłoszony :) Ekipa odpowiedzialna za grę stara się rozpoznać ten problem i naprawić jak najszybciej.