PDA

View Full Version : Far Cry 4 źle rozpoznana klawiatura (region?)



Jezzzzzah
01-28-2018, 10:17 PM
Mam mały problemik. FC4 źle rozpoznaje układ klawiatury. Mam zamienione Z i Y (screen)

https://t16.pixhost.org/thumbs/361/62805384_20180128221046_1.jpg (https://pixhost.org/show/361/62805384_20180128221046_1.jpg)

Jak to zmienić?

Ubi-Lilpwnd
01-29-2018, 10:17 AM
Witam,

Na początku sprawdź czy nie przestawiła Ci się klawiatura (Y zamienione z Z) poprzez użycie CTRL+Shift.
Niestety nie wiem dlaczego twoja klwiatura jest zmapowana w taki sposób. Bardzo dziwne jest, że znajdują się tam polskie znaki... nie spotkałam sie z klawiaturą, która miałaby polskie znaki umieszczone w ten sposób.
Skontaktuj się proszę w tej sprawie z naszym działem technicznym na stronie: https://support.ubi.com/pl-PL/ lub pod numerem telefonu: 22 306 00 63.
Podaj im proszę model klawiatury jaki używasz oraz język jak masz ustawiony na twoim systemie.

Jezzzzzah
01-29-2018, 10:45 AM
Niestety to nie jest przestawienie ctrl+shift

Język, układ klawiatury - screen

https://t16.pixhost.org/thumbs/367/62839148_ashampoo_snap_poniedzialek-29-stycznia-2018_10h42m32s_001_.png (https://pixhost.org/show/367/62839148_ashampoo_snap_poniedzialek-29-stycznia-2018_10h42m32s_001_.png)


Skontaktuj się proszę w tej sprawie z naszym działem technicznym na stronie
Właśnie obawiałem się, że tak napiszesz ;/


EDIT:


Bardzo dziwne jest, że znajdują się tam polskie znaki

No właśnie nie wiem czy to polskie znaki czy nie jakieś niemieckojęzyczne. Układ QWERTZ bardziej kojarzy mi się z krajami niemieckojęzycznymi. Choć widać tam małe "ą" ... Sam nie wiem.

Klawiatura Rocckat ISKU

Ubi-Lilpwnd
01-29-2018, 11:48 AM
Właśnie obawiałem się, że tak napiszesz ;/

Przykro mi bardzo niestety nie jestem osobą od spraw tego typu, więc najlepiej skontaktować się z osobami, które mają odpowiednie szkolenia i pracują w dziale technicznym.

Wyślij informacje, które tutaj umieściłeś do nich i napewno znajdą rozwiązanie.

Jezzzzzah
02-09-2018, 09:03 AM
Wyślij informacje, które tutaj umieściłeś do nich i napewno znajdą rozwiązanie.

Na pewno nie znajdą rozwiązania. Jak zwykle gdy coś wychodzi poza standardowe ramy. Odpowiedź:


Obawiam się, iż w tej sytuacji nie możemy zaproponować Panu innego rozwiązania.

Sprawę jednak pozwolę sobie przekazać do deweloperów gry. Jeśli tylko pojawi się rozwiązanie w tej kwestii, z pewnością zostanie ono opublikowane na forum gry:

http://forums.ubi.com

No i po co jesteśmy odsyłani do supportu?????

Ubi-Lilpwnd
02-09-2018, 10:18 AM
Właśnie po to :)
Jeśli oni nie znają rozwiązania, tym bardziej ja nie będę znać... i w tym momencie oni wiedzą, że taki problem jest i przekażą go dalej, aby znaleźć dla Ciebie rozwiązanie :)

Jezzzzzah
02-10-2018, 12:26 PM
Właśnie po to :)


Wiesz, równie dobrze możesz tu na forum napisać to co oni. I to się pokrywa.

Parafrazując cytat ze znanej polskiej komedii:


Nie wiemy jak rozwiązać ten problem i co nam pan zrobi?

To już kolejny raz kiedy pomoc techniczna okazuje się ... zostawię ten epitet dla siebie. Kto chce niech wstawia swój.

PS.
Mam propozycję.
Pousuwaj te dopiski z forum POMOC TECHNICZNA przy tytułach bo tylko w błąd to wprowadza. Forum jest zbyteczne. Do pogaduszek są inne media społecznościowe. Dużo lepsze.