PDA

View Full Version : Błąd UI - ujemne liczby setów



ByDLak125_PL
05-26-2016, 04:16 PM
http://s5.ifotos.pl/mini/Tom-Clanc_saarhws.jpg
http://s10.ifotos.pl/img/Tom-Clanc_saarhsx.jpg


http://s5.ifotos.pl/mini/Tom-Clanc_saarhww.jpg
http://s10.ifotos.pl/img/Tom-Clanc_saarhsr.jpg


1. Jakiego rodzaju błędu doświadczasz? (W paru zdaniach opisz, co się dzieje)
2. Co robiłeś gdy błąd się pojawił? (oglądałeś przerywnik filmowy, grałeś w Dark Zone?)
3. Czy byłeś w stanie odtworzyć błąd? (jeśli potrafisz sprawić, by błąd wystąpił ponownie, powiedz nam, jak to zrobić!)
4. Czy zrobiłeś coś by naprawić błąd? (zrestartowałeś konsolę? Otworzyłeś porty?)

• Tytuł:[PC]
• Treść:
1. UI pokazuje po pewnym czasie ujemne liczby pancerza setów.
2. Zmiany nie pomagają, wyjście i wejście do gry powoduje, że dane na pewien czas są poprawnie wyświetlane.
3. Po kilkukrotnej zmianie setów, za każdym razem. Błąd od pacha 1.2.
4. Restart gry i kompa.

A tak powinno być:

http://s2.ifotos.pl/mini/Tom-Clanc_saarhwa.jpg
http://s2.ifotos.pl/img/Tom-Clanc_saarhwa.jpg


Nie oczekuję rekompensaty :P

UBI-Zuzu
05-30-2016, 10:52 AM
Cześć ByDLak125,

dziękuję za post o tym problemie. Czy masz może zapisane gdzieś screeny opisujące problem? Te dodane tutaj już się nie wyświetlają, a chciałabym dołączyć je do dokumentu o problemie.

Zuzu

ByDLak125_PL
05-31-2016, 04:01 AM
Wstawiłem wyżej linki.Dodam, że Patch 1.2 nie pomógł.

UBI-Zuzu
05-31-2016, 10:28 AM
Dziękuję serdecznie za screeny i informację!

Zuzu

ByDLak125_PL
06-30-2016, 04:42 AM
Nadal po patchu 1,3 czasami występuje błąd jak wyżej.

UBI-Zuzu
06-30-2016, 10:16 AM
Chciałabym się dopytać o następującą rzecz- taka sytuacja ma miejsce przy konkretnych sprzętach, czy losowo?

Zuzu

ByDLak125_PL
07-06-2016, 04:48 PM
Wydaje się, że losowo, czyli bywa, że działa poprawnie. Mam wrażenie, że teraz zaczyna źle pokazywać gdy zmieniam set rękawiczki ale sprawdzę to.

UBI-Zuzu
07-07-2016, 09:35 AM
Byłabym bardzo wdzięczna za taką informację, dzięki :)

Zuzu

ByDLak125_PL
07-12-2016, 04:40 AM
Wychodzi na to, że wywołanie błędu to czysto przypadkowy efekt, który występuje przy zmianie setów. Jak go wywołać specjalnie nie wiem jeszcze.

EDIT 1: Wczoraj błąd się uwidocznił gdy zmieniałem mody do maski.

EDIT 2: Obecnie błąd występuje częściej niż zwykle nawet przez wejście do menu stów od razu wyskakują ujemne liczby setów. Nie musiałem nic zmieniać.

EDIT 3: Czy coś zrobiono w tym względzie? Błąd nadal występuje. Nie pomaga reinstall gry.

UBI-Zuzu
09-13-2016, 11:08 AM
Niestety nie mam żadnych nowych informacji na temat tego błędu. Błąd został przeze mnie zespołowi po tym, jak zostały dostarczone przez Ciebie wszystkie informacje i jest on w dalszym ciągu badany.

Przepraszam za związane z tym niedogodności.

Zuzu

EDIT: Zespół cały czas bada ten błąd, zapewnia jednak, że jest to bug czysto tekstowy - statystyki sprzętów nie są rzeczywiście ujemne.