PDA

View Full Version : Fary CRY 5 Nie urchamia sie



geralt456
03-30-2018, 09:43 AM
Witam tak jak w Tytule Kupiłem Wczoraj Fary Cry 5 i gdy wszystko zainstalowałem gdy wciskam przycisk GRAJ wyskakuje j okeinko Synchronizacji potem Logo Fary Cry 5 i nic, sie nie dzieje próbowałem Weryfikacji Pilków Naprawy Redistrube i nadal nic jestem irytowany Problem wystepuje też u inynych graczy jeśli tego nie naprawie to chce zwrotu Pieniedzy...

Ubi-Lilpwnd
03-30-2018, 10:14 AM
Hej,
Skontaktuj się proszę w tej sprawie z naszym działem technicznym na stronie: https://support.ubi.com/pl-PL/ lub pod numerem telefonu: 22 306 00 63.
Upewnij się, że twój komputer spełnia wymagania systemowe (https://support.ubi.com/pl-pl/faqs/000033169/Wymagania-systemowe-Far-Cry-5/).

geralt456
03-30-2018, 11:18 AM
Tak mój Komputer Spełnia Wymagania Problem w tym że nie moge tej gry Uruchomić od Wczoraj ;/. gdy wciskam Przyciskaj Graj to nic sie nie dzieje.Gra sie nie Uruchamia.

Ejtwar
04-04-2018, 08:40 PM
Witam, również podpinam się do problemu. Gra uruchamia się tylko jeden raz po instalacji, potem mam logo FC5 synch plików gry przez ułamek sekundy i nic. Proces widnieje a gry nie ma!
i7 7700 3.6 HGz
GTX 970 - najnowsze ster.
RAM: 40
Komputer nowy, wszystko inne tyby BF1/4/3 BFBC2 czy fifa 18 działają na średnich-wysokich ustawieniach... póki grałem w FC5 to na możliwych ustawieniach graf z poziomu gry wyciskał mój sprzęt do 100 klatek. Gra działa bez problemowo, póki w nią gram...

Ubi-Lilpwnd
04-05-2018, 09:27 AM
Hej,
Skontaktujcie się proszę w tej sprawie z naszym działem technicznym na stronie: https://support.ubi.com/pl-PL/ lub pod numerem telefonu: 22 306 00 63.
Jest to typowo techniczna sprawa więc napewno będą w stanie znaleźć źródło problemu :)

Ejtwar
04-05-2018, 12:33 PM
No właśnie jestem w trakcie rozmów. Po osobistej rozmowie z profesorem z szerokiej i wręcz kosmicznej wiedzy z zakresu informatyki, wskazał że może być to błąd typowo związany z grą a dokładniej z zasobami jakie potrzebuje od DirectX, naukowym językiem nie powtórzę dokładnie ale chodziło coś o zasoby pamięci tego oprogramowania, gra rezerwuje ale nie może przetworzyć z jakiegoś powodu. W każdym razie na zagranicznych forach dużo osób z GTX 970 pisało że ma ten sam problem... co ciekawe Tryb Arcade działa wyśmienicie pięknie za to sama gra ni hu hu się nie chce odpalić za drugim podejściem... :(

Ejtwar
04-05-2018, 02:28 PM
Właśnie pobrałem FC3 i wszystko pięknie śmiga na ultra przy 100 fps z automatu... FC5 ma cos spieprz*** i krótko w tym temacie... szkoda bo myślałem że dzisiejsza aktualizacja coś pomoże ale nic to nie dało :(

harrykoczargi
04-06-2018, 07:36 PM
gram w FC3, FC4, FC Primal bez problemu a przy FC 5 mam ten sam problem co wyżej, tło synchronizacji z chmurą i nic dalej, też sięn nie włącza. Przy Arcade wyskakuje błąd w uruchamianiu i nie puszcza dalej. Ktoś to rozwiązał??

Ejtwar
04-07-2018, 09:24 AM
Ja wciąż czekam po przesłaniu plików diagnostycznych aż ktoś się odezwie. Swoją drogą instalator jest mocno zepsuty w tej odsłonie. To jedyna gra na moim kompie gdzie nie mam w ustawieniach aplikacji ze skrótu możliwości uruchomienia gry np w oknie. W każdej aplikacji jest tam taki wybór, okno normalne, w oknie itp. Druga sprawa, po załączeniu żeby gra uruchamiała się jako administ, to w ogóle nic się nie dzieje ze strony Uplay, tylko ekran ładowania nawet bez napisu synchronizacji z Cloud, ale sam proces Far Cry 5 jest aktywny oczywiście :D. To samo dzieje się jak zmieniam tryb zgodności. Obawiam się że trafiłem na zepsuty egzemplarz tak jak to czasem bywa. Przy BF tyle się naczytałem jakie to ludzie komputery nie mają do 6k 7k zł i gra im się nie chce uruchomić, albo działa tylko w 30 fpsach. Smutne że w takich czasach zdarzają się takie problemy :(

harrykoczargi
04-07-2018, 04:26 PM
mi teraz wywala błąd "CREATE SERVICE FAILED WITH 1072" i otwiera się nowe okno aby zgłosić problem wysyłając raport kod błędu 30005

Ejtwar
04-08-2018, 11:40 AM
A do mnie wciąż nie odpisują :( już 4 dni.

takisezwykuy
04-08-2018, 12:14 PM
Mi odpisali i kazali nagrać film z problemami dodam, że załącznik 20mb ;)

Ejtwar
04-08-2018, 12:15 PM
Czyli też masz taki problem jak my?

Ejtwar
04-09-2018, 11:57 AM
Ogólnie są podejrzenia u mnie że to wina albo Comodo albo niezauktalizowanych aktu windows update. Ale przede wszystkim tak jak wspomniałem im na początku i to potwierdzili coś jest problematyczne z Uplay.

Ejtwar
04-09-2018, 01:37 PM
Dano mi 4 opcje do wykonania:
1. Usunięcie Gamerprofile w folderze w Moje dokumenty - tam gdzie jest folder gry Far Cry5 i uruchomienie gry
2. Aktualizacja OS
3. Wyrzucenie Comodo
4. Ustawienie monitora na 60 Hz
1 - u mnie bez zmian, nawet nie przywraca profilu
2 - jeszcze nie mam czasu na to
3 - na chwilę odpada
4 - nie zadziałało

Ejtwar
04-28-2018, 05:14 PM
Dla wszystkich którym gra nie uruchamia się drugi raz po instalacji, sprawdźcie czy macie zainstalowany pakiet visual c++ 2015(najlepiej w panelu sterowania-> odinstaluj program). Ja nie mogę go zainstalować bo krzyczy że mam nowszą wersję - mam vcredist 2017. Ogólnie Ubisoft wybrało najgorszy możliwy pakiet visuala dla win 7 bo niby ma działać ale nie działa. Vcredist 2015 to jedna wielka mina która jest ustawiona co centymetr pod nogami! Jak masz win 8 lub 10 to sprawa do zamknięcia i wszystko gra ale jak masz win7 to się bój oj bój!

Ejtwar
04-28-2018, 05:17 PM
Grać można(przynajmniej u mnie) jeśli usuniecie instalkę z folderu Software z FC5 w folderze Vcredist. Następnie sprawdźcie spójność plików, zrestartujcie kompa, odpalcie grę - rozpocznie się instalacja - u mnie trwa ok 15 min i gra się uruchamia więc poświęcenie 20-25min na ogarnięcie tego w najgorszym przypadku jest osiągalne jednakże frustrujące.

Faod62
01-05-2020, 09:33 AM
Po zainstalowaniu Far Cry 5 wyskakuje mi że gra się ładuje potem niby jest na całym ekranie ale potem jest włączony program uplay i po 2 sekundach gra się wyłączył