PDA

View Full Version : Windowed mode



Albikox
03-28-2019, 11:46 AM
Witam. Po dzisiejszej aktualizacji nie mogę uruchomić gry w trybie full screen. Ustawiam w Geforce Experience bazowo na full screen (optymalne), a i tak gra podmienia ustawienia i robi swoje. Najpierw za pierwszym razem wgl mam czarny ekran w trybie okienkowym. Później za drugim mam obraz, ale jak się przełączę na full screen, to gra mi crashuje. Nie wiem o co chodzi. Czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć jak zrobić, żeby mi się gra w pełnym ekranie z moimi ustawieniami odpalała zawsze?

@edit
Tak wyglądają moje ustawienia:


{
["audio"] = {
["muteonunfocus"] = false,
["voipinputdevice"] = 1,
["voipoutputdevice"] = 1,
},
["graphics"] = {
["altEnterToExclusiveMode"] = true,
["dx12"] = false,
["fullscreenSettings"] = {
["fullscreen"] = true,
["height"] = 1080,
["maximized"] = false,
["refresh-rate-denominator"] = 1000,
["refresh-rate-numerator"] = 143981,
["width"] = 1920,
["x-pos"] = 0,
["y-pos"] = 0,
},
["hdr"] = "Off",
["initsettingsfromhardware"] = false,
["maxAnisotropy"] = 16,
["mipBias"] = -0.60000002,
["reduceLatency"] = true,
["tripleBuffer"] = true,
["windowed"] = false,
["windowedSettings"] = {
["fullscreen"] = true,
["height"] = 1080,
["maximized"] = true,
["refresh-rate-denominator"] = 1000,
["refresh-rate-numerator"] = 60000,
["width"] = 1920,
["x-pos"] = -11,
["y-pos"] = 13,
},
},
["input"] = {
["ControllersMode"] = 0,
["allowControllers"] = true,
["allowNongamepadControllers"] = false,
},
["localization"] = {
["mainLanguage"] = 54,
["spokenLanguage"] = 0,
["subtitleBackgroundContrast"] = 0,
["subtitleFontSize"] = 0,
["subtitleMode"] = 0,
["subtitleSpeakerColor"] = false,
["subtitlesLanguage"] = 54,
},
}

A tak to wygląda po uruchomieniu gry:


{
audio = {
muteonunfocus = false,
voipinputdevice = 1,
voipoutputdevice = 1,
},
graphics = {
altEnterToExclusiveMode = true,
dx12 = false,
fullscreenSettings = {
fullscreen = true,
height = 1080,
maximized = false,
refresh-rate-denominator = 1000,
refresh-rate-numerator = 143981,
width = 1920,
x-pos = 0,
y-pos = 0,
},
hdr = "Off",
initsettingsfromhardware = false,
maxAnisotropy = 16,
mipBias = -0.60000002,
reduceLatency = true,
tripleBuffer = true,
windowed = true,
windowedSettings = {
fullscreen = false,
height = 1061,
maximized = true,
refresh-rate-denominator = 1000,
refresh-rate-numerator = 60000,
width = 1920,
x-pos = -11,
y-pos = 13,
},
},
input = {
ControllersMode = 0,
allowControllers = true,
allowNongamepadControllers = false,
},
localization = {
mainLanguage = 54,
spokenLanguage = 0,
subtitleBackgroundContrast = 0,
subtitleFontSize = 0,
subtitleMode = 0,
subtitleSpeakerColor = false,
subtitlesLanguage = 54,
},
}

Bolivia3000
03-29-2019, 04:18 PM
Witam
Mam dokładnie to samo tylko że gra wywala się za każdym razem i nie mogę zagrać. Ktoś wie jak można sobie z tym poradzić ?

Bolivia3000
03-29-2019, 04:28 PM
Właśnie odkryłem że po wyłączeniu Discorda gra uruchamia się normalnie być może to nakładka Discorda w grze jej szkodzi.

Albikox
03-31-2019, 07:36 AM
Potwierdzam. Nakładka discorda psuje grę.