PDA

View Full Version : Problemy z NAT (strict) For Honor/Rainbow Six Siege



Arch_PL
09-16-2016, 11:09 AM
Witam, mam problem z zamkniętym bądx ograniczonym NAT. Problem przekłada się na niemożliwość połączenia z serwerami. Sytuacja była by dość prosta gdybym wyłącznie musiał odblokować swoją możliwość "pełnego łączenia". Otóż po kontakcie z providerem zostało mi zalecanie wykupienie taryfy statycznego adresu sieciowego co powinno załatwić problem... jednam w grze raibow six siege problem sam się naprawił i mój NAT jest otwarty mimo iż takowej taryfy nie wykupiłem.
Tutaj właśnie moje pytanie - czy jest jakaś opcja odblokowania NAT za pomocą ustawień w systemie bym mógł swobodnie łączyć się z serwerami w For Honor. Dodam, ze na chwilę obecną właśnie tam NAT mam ograniczony. Działam na PC a moje połączenie internetowe to router/wifi.

UBI-Zuzu
09-16-2016, 11:57 AM
Cześć Arch_PL,

na jakiej platformie doświadczasz takiego problemu?

Zuzu

Arch_PL
09-16-2016, 01:24 PM
Problem pojawia sie na platformie PC (uplay).

UBI-Zuzu
09-16-2016, 02:33 PM
Polecam ten wątek (http://forums.ubi.com/showthread.php/1493266-PC-Connectivity-Troubleshooting) na angielskim subforum poświęconym alfie.

Zuzu

Assassyn-44
09-28-2016, 02:00 PM
ustawienia routera, UPnP - zaznacz ptaszkiem czy krzyżykiem na tak, komuś to poprawiło na otwarty NAT (zielony)

pn1404
02-16-2017, 10:44 AM
Mam ten sam problem w innych gram mam NAT otwarty np rainbow the crew steep czy też the division a w for honor NAT zamknięty
Wcześniej też miałem w innych od ubi NAT zamknięty ale obejrzałem poradnik i przekierowałem porty w komputerze
Ale jest jeden chaczyk kupiłem nowy ruter NAT zamknięty chce zrobić dokładnie to samo klikam na ikonę rutera w podłączonych do kompa rzeczach ale zamiast w windowsie otwiera mi się strona rutera wchodzę patrze przekierowanie portów to wpisuje wszytko jak ma być nic nie działa dalej zamknięte patrze na forum żeby w tym ruterze móc przekierować porty musisz mieć go na firmę wtf co za idiota to wymyślił jeszcze bawiłem się przez jakiś czas (tydzień) bo w sumie mi to nie przeszkadzało bo i tak mi znajdowało gry ale biorę stary ruter bo kolega mówi ze pobiera the crew bo akurat wtedy za free było to daje stary ruter wchodzę do gry i gówno co z tego że NAT otwarty jeśli nie mogę grać z kolegą a tylko po to on mi był potrzebny (tak się dzieje w każdej grze) już od dawna chciałem kupić for honor został niecały tydzień do premiery o zamówię se skoro w media dają koszulki czemu by nie i gram sobie w open bete patrze co jest NAT zamknięty gdzie wszędzie indziej mam otwarty dobra i tak nie mogę grać z kolegami to co mi szkodzi ale potem jak mogłem grać tylko 4v4 elimnacje którą wyszukiwało mi po 6minutach a inne tryby ładowały się w nieskończoność (a pisze ze więcej osób) zacząłem szukać rozwiązania szybko znalazłem że dla gry porty UDP to 3075 i przypomniało mi się że dla rainbowa to 6015 (mogłem źle napisać teraz ale wtedy na pewno dobrze bo przecież to specjalnie sprawdzałem) no tak są inne wiec robię to samo co wcześniej ale otwiera mi się strona rutera wtf co przecież wcześniej normalnie działało ale jak dobra patrze że są jakieś nowe opcje przekierowanie portów jest nareszcie ale jak to kliknąłem to to wyglądało zupełnie inaczej niż w routerach typu linksys wiec jak to otworzyłem to nwm co jest co i tu moja prośba co mam zrobić co tu wpisać żeby mi gra działała z otwarym NATem z tym nie chciało mi się dodać zdjęcie wiec napisze

Lista Aplikacji Specjalnych
Nazwa|Stan sieci|Port Wyzwalania|Protokół wyzw.|Otwarty prot.|Otwarty port|Opcje

dodatkowo są informację które opisują co co onazacza ale nawet one mi nie pomogły a wpisywałem to na 50 sposobów jak nie więcej
Konfiguracja parametrów umożliwi korzystanie ze specjalnych aplikacji w sieci, takich jak gry online, wiedeokonferencje i telefony IP.

Protokół Wyzw.: Protokoły obsługujące wzajemne połączenia i współdziałanie aplikacji specjalnych i serwerów zdalnych.
Port Wyzwalania: Port wychodzący aplikacji. Jest to pojedynczy port.
Otwarty Prot.: Protokoły używane przez aplikacje specjalne.
Otwarty port: Port używany do uzyskiwania dostępu do aplikacji specjalnych przez Internet. Może to być jeden port lub zakres portów. Obsługiwanych jest maksymalnie pięć par portów. Do oddzielania numerów portów należy użyć średnikami(;). Szczegółowe parametry znajdują się w opisie konkretnej aplikacji.
Uwaga: Ustawienia zaczną obowiązywać dopiero po kliknięciu przycisku "Zastosuj".

Dodatkowo znalazłem jeszcze to ale według mnie jest dobrze:
Ustawienia DMZ wyłączony
Funkcja SIP ALG włączony
UPnP włączony
NAT asymetryczny