PDA

View Full Version : Problem z mikrofonem



Black_Glos
10-16-2016, 09:49 AM
Po ostatniej aktualizacji gra nie znajduje mojego mikrofonu. Wcześniej bez zarzutów wszystko było świetnie, po aktualizacji zniknęła moja ikonka headsetu oraz mikrofon w grze nie działa. Paru rzeczy tam próbowałem, reinstalacji gry, sterowników headsetu oraz na forach czytałem o dezaktywacji reszty urządzeń nagrywających(ustawienia windows ten głośniczek na pasku zadań). Nie wiem kompletnie co zrobić, kontaktowałem się na fb z supportem, napisałem na stronie zgłoszenie teraz próbuję tutaj. Gra bez mikrofonu bywa uciążliwa co jest dosc jasne.

*Uprzedzam pytania
Headset? - California acces Cobra
Platforma? - Pc, uplay
Czy mikrofon działa np na skype czy ts czy nne gry np na steamie? - Tak.
Uplay w ustawieniach ma zaznaczony Twój mikrofon z headsetu? - Tak.
Próbowałeś wyłączyć i włączyć? - Tak.

Pozdrawiam ;)

BarthezzVTi
10-17-2016, 02:20 PM
Hej. Udało się Tobie uporać z tym problemem?
Mam identyczny po ostatniej aktualizacji...

Black_Glos
10-17-2016, 04:10 PM
Niestety, czekam ciągle na odpowiedź Ubi albo kogoś kto poradził sobie z tym.

Newbie_Player
10-17-2016, 06:51 PM
Sobie jeszcze poczekacie zapewne bo ubi ma wiecznie czas.... ja na łaskawą odpowiedz " z automatu" czekałem łaskawie ponad miesiąc, a i tak jak zwykle niby wina u mnie a nie u nich była. A dziwnym trafem po aktualizacji hoho którejś tam samo się naprawiło, i wina u mnie....

Ten problem na bank związany jest z aktualizacją co miała miejsce bo znajomy to samo ma ( a wczesniej jak i u Was było ok)

Black_Glos
10-18-2016, 01:07 PM
No to czekamy na aktualizacje...

UBI-Zuzu
10-18-2016, 04:09 PM
Cześć Wszystkim,

w tej sprawie zachęcam do kontaktu z naszym wsparciem technicznym, który przyjrzy się bliżej tej sprawie, na tej stronie (https://support.ubi.com/pl-PL) bądź pod numerem telefonu:22 306 00 63.

Zuzu

Terosnip
10-18-2016, 09:08 PM
Skontaktowałem się telefonicznie z działem technicznym i niestety większość ze wskazówek odnośnie rozwiązania tego problemu, nie była u mnie możliwa do wykonania. To co mogłem zrobić, nie podziałało. Gra wykrywa mikrofon jak przed aktualizacją, natomiast nie można w żaden sposób zmienić opcji "Poziom nagrywania czatu głosowego"
Czy jest szansa, że zostanie to naprawione w aktualizacji czy muszę się pogodzić z brakiem możliwości kontaktu głosowego?

UBI-Zuzu
10-19-2016, 11:21 AM
Cześć Neko_Terosnip, witaj na forum!

Przykro mi, że wskazówki naszego wsparcia nie pomogły. Oczywiście pracujemy nad naprawą tego błędu, powinien on wkrótce zostać wyeliminowany.

Zuzu

EDIT: Problem z czatem głosowym powinien zostać rozwiązany przez przerwę techniczną z dnia 20.10.

Black_Glos
10-20-2016, 05:40 PM
EDIT: Problem z czatem głosowym powinien zostać rozwiązany przez przerwę techniczną z dnia 20.10.

Witaj Zuzu, jeśli przerwa juz sie odbyła to problem dalej pozostaje taki sam. Dam znac jutro przy drugiej próbie.

BarthezzVTi
10-20-2016, 05:54 PM
Potwierdzam, problem z mikrofonem nadal występuje.
Chyba że trzeba gdzieś w grze włączyć odpowiednią opcję po tej awarii.

Black_Glos
10-20-2016, 06:03 PM
Opcje nic tu nie mają, próbowałem domyślnych jak i sam grzebałem. Praktycznie wszystkie aplikacje używające mikrofon usunięte. Ja już pomysłów nie mam co to moze u nas być. Problem z aktualizacją pewnie niestety, zniknie kiedyś moze.

UBI-Zuzu
10-21-2016, 11:16 AM
Dziękuję Wam za poinformowanie mnie o sprawie, postaram się dowiedzieć na ten temat więcej i udzielić Wam informacji na ten temat.

Zuzu

unk4ss
10-21-2016, 03:50 PM
Proponuję jeszcze sprawdzić w grze ustawienie suwaka "Poziom nagrywania czatu głosowego" - nawet jeśli się w/w czatu nie używa, MUSI mieć więcej od zera (pewnie najlepiej 100%), gdyż z tego co pamiętam przy ustawieniu na 0 dezaktywuje mikro i w grze, i poza nią (np TS)

OP_FilipekXd123
10-23-2016, 08:08 AM
Witam, mi również błąd nie ustępuje, próbowałem na wszelkie sposoby jednak to nic nie pomaga. Gra bez mikrofonu w grze jest naprawdę uciążliwa.

BarthezzVTi
10-23-2016, 01:52 PM
Problem w tym, że jak owy suwak wezmę na 100%, to po wyjściu z opcji on automatycznie przestawia się na 0.
Ja na jakiś czas dałem sobie spokój z R6.
Te wszystkie błędy kompletnie zniechęciły mnie do niego.

Squanto.
01-05-2017, 02:03 PM
Witam, odświeżam powyższy temat ponieważ problem wciąż występuje. Próbowałem wszystkich możliwych sposobów (wymienionych również przez Was) i nic nie rozwiązuje problemu.
Z całą pewnością problem może być naprawiony tylko kolejnym patchem. Ta gra stoi komunikacją a TS (gdzie wszystko u mnie gra z mikrofonem) nie zastąpi wew. komunikacji w grze - casual'e etc. Szczerze mówiąc tracę powoli cierpliwość. Wydałem na tą grę powyżej 1000 zł. (wew. płatności) i jest jedyną w którą obecnie "inwestuję" czas i pieniądze. Bardzo proszę o ponowne zajęcie się tematem. Czekam cierpliwie na odpowiedź. Pozdrawiam

UBI-Zuzu
01-06-2017, 10:07 AM
@Esqinaline, koniecznie skontaktuj się ze wsparciem technicznym (https://support.ubi.com/pl-PL), zbadamy, co się dzieje.

Zuzu