1. #1
    cropky's Avatar Banned
    Join Date
    May 2016
    Posts
    205

    Logowanie do uplay - nie pamięta danych.

    Czemu muszę codziennie wpisywać dane logowania, a nie pamięta tego mimo zaznaczenia odpowiedniej opcji? Przeinstalowanie uplay nic nie dało.
    Share this post

  2. #2
    unk4ss's Avatar Senior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    179
    Ja zadałem to samo pytanie 28.02 ( http://forums-pl.ubi.com/showthread....5ce-ustawienia ) i do dziś nie mam odpowiedzi :P A właściwie mam taką:"w obu tych przypadkach prosimy o kontakt z naszym wsparciem technicznym, ktre udzieli Ci pomocy w tych kwestiach.
    Można się z nimi skontaktować na tej stronie lub pod numerem: 22 306 00 63.
    "

    A teraz do rzeczy. Włącz Uplaya, poustawiaj sobie wszystko jak trzeba, zatwierdź. Wyszukaj sobie settings.yml (powinien być w jakiejś takiej lokalizacji: C:\Users\NAZWA\AppData\Local\Ubisoft Game Launcher) kliknij prawym, właściwości i zaznacz flagę "tylko do odczytu".

    U mnie pomogło. Daj znać czy Tobie też dało radę.
    Share this post

  3. #3
    cropky's Avatar Banned
    Join Date
    May 2016
    Posts
    205
    Niestety, nie pomogło.


    EDYTUJĘ!

    CZY DOCZEKAM SIĘ POMOCY W TEJ SPRAWIE?
    Share this post

  4. #4
    UBI-Zuzu's Avatar Community Manager
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    1,910
    Cześć cropky,

    prbowałeś może uruchomienia klienta jako administrator?

    Zuzu
    Share this post

  5. #5
    cropky's Avatar Banned
    Join Date
    May 2016
    Posts
    205
    Tak, prbowałem. A teraz co dziwne okazuje się, że mam 2 rżne uplay. Jeden startuje z R6Siege i tam brakuje U30 i SKLEP



    a drugi uruchomiony z normalnego skrtu jest pełny



    Jeżeli uruchamiam grę ze skrtu to zawsze jest uplay ten okrojony.
    Share this post

  6. #6
    UBI-Zuzu's Avatar Community Manager
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    1,910
    Wygląda na to, że po odpaleniu klienta Uplay ze skrtu Twj klient jest w trybie offline, dlatego opcje są okrojone.

    Czy sytuacja z niezapamiętywaniem hasła ma miejsce, jeśli uruchamiasz klient Uplay najpierw, nie ze skrtu gry?

    Zuzu
    Share this post

  7. #7
    cropky's Avatar Banned
    Join Date
    May 2016
    Posts
    205
    Tak. Wtedy muszę logować się dwa razy.
    Na pełnej wersji i tej okrojonej.
    Dziś odpaliłem jako admin pełną wersję. Jutro się okaże czy to coś dało.
    Share this post

  8. #8
    UBI-Zuzu's Avatar Community Manager
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    1,910
    Dobrze, daj mi znać proszę, jak to będzie jutro wyglądało.

    Zuzu
    Share this post

  9. #9
    cropky's Avatar Banned
    Join Date
    May 2016
    Posts
    205
    No niestety. Nawet dziś (a zwykle pamiętało 1 dzień) musiałem logować się ponownie. Gra uruchomiona ponownie ze skrtu na pulpicie. A tu ustawienia jakie mam:





    Jak widać wersja uplay "okrojona", ale stan online.


    Czy to może mieć znaczenie, że gra była zakupiona na STEAM?
    Share this post

  10. #10
    UBI-Zuzu's Avatar Community Manager
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    1,910
    Dosyć nietypowa sytuacja. Polecam skontaktowanie się z naszym wsparciem technicznym, nasi konsultanci przyjrzą się bliżej tej sytuacji.

    Zuzu
    Share this post